- Մատուցվում է:30 րոպե անց
- Նախն. ժամանակ:30 րոպե
- Պատրաստման ժամանակ:10 րոպե
Բաղադրիչներ
- բլղուր - ¾ բաժակ
- հավի կրծքամիս - 1 հատ
- դդմիկ ցուկինի տեսակի - 1 հատ
- նուռ - ¼ հատ
- մաղադանոս - 6 ճյուղ
- պղպեղ սև - ըստ ճաշակի
- աղ - ըստ ճաշակի
- Մարինադի համար`
- կիտրոն - 1 հատ
- սխտոր - 1 պճեղ
- ձիթայուղ - 4 ճ/գդ
- աղ - ըստ ճաշակի
- պղպեղ սև - ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակ
- Բլղուրը եփում ենք, կիտրոնի կեղևը քերում ենք, հյութը քամում:
Պատրաստում ենք մարինադը: Սխտորը ճզմում ենք, ավելացնում կիտրոնի կեղևը, կիտրոնի հյութի կեսը, ձիթայուղը և աղ ու պղպեղ ցանում: - Մարինադը քսում ենք հավի կրծքամսին, փաթաում պոլիէթիլենային թաղանթով կ լավ հարվածում:
- Դդմիկը բարակ կտրատում ենք:
- Ձիթայուղը խառնում ենք կես կիտրոնի հյութի հետ, աղ և պղպեղ ենք ցանում: Զանգվածը լցնում ենք դդմիկի վրա:
- Դդմիկը կտրատում ենք և թավայի մեջ տապակում:
- Հավի կրծքամիսը 3-5 րոպե տապակում ենք:
- Պատրաստի բլղուրի մեջ լցնում ենք կտրատած մաղադանոսն ու նուռը, աղ ու պղպեղ ենք ցանում և լավ խառնում ենք:
- Կտրատում ենք հավի կրծքամիսը և դդմիկի հետ լցնում աղցանի մեջ: Ահա և վերջ:
Հավի մսով անչափ համեղ աղցան , որը կզարդարի Ձեր ամանորյա սեղան
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել