- Մատուցվում է:Անմիջապես
- Նախն. ժամանակ:20 րոպե
- Պատրաստման ժամանակ:20 րոպե
Բաղադրիչներ
- Խճողակի համար՝
- հավի միս - 500 գր (աղացած)
- սոխ - 1 գլուխ
- սխտոր - 1-2 պճեղ
- հաց սպիտակ - ըստ ճաշակի
- ձու - 1 հատ
- աղ - ըստ ճաշակի
- պղպեղ սև - ըստ ճաշակի
- Միջուկի համար՝
- պանիր - 100-150 գր
- ձու - 2 հատ
- սամիթ - մի քանի ճյուղ
- մաղադանոս - մի քանի ճյուղ
- կարագ - 2 ճ/գդ
- զիրա - 0,5 /գդ
- Միջուկի համար նախատեսված բոլոր բաղադրիչները խառնում ենք և միջուկն արդեն պատրաստ է:
- Խճողակի համար նախատեսված բոլոր բաղադրիչները նույնպես լավ խառնում ենք:
- Ձեռքերը թրջում ենք, մի գդալ խճողակ վերցնում, կենտրոնում փոսիկ անում և լցնում միջուկը:
- Ձեռքերը թրջում ենք և կոտլետի ձև տալիս:
- Տապակում ենք տաքացրած բուսայուղի մեջ` թույլ կրակին: Կափարիչով ծածկելու կարիք չկա, քանի որ կոտլետները շատ արագ են տապակվում: Երկու կողմից տապակում ենք մինչև կարմրելը:
- Ահա և վերջ:
- Վայելում ենք:
Շատ համեղ կոտլետներ են ստացվում: Կարելի է մատուցել ցանկացած խավարտի հետ՝ լինի դա փլավ, թե պարզապես խաշած կարտոֆիլ: Թարմ բանջարեղենային աղցանը նույնպես տեղին կլինի
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել