Բաղադրիչներ
- կարտոֆիլ - 500 գր (խաշած)
- բրոկոլի - 300 գր
- ալյուր - 50 գր
- քունջութ - 50 գր
- սոխ կանաչ - 100 գր
- սամիթ - 100 գր
- աղ - ըստ ճաշակի
- բուսայուղ
Պատրաստման եղանակ
- Բրոկոլին լցնում ենք եռացած ջրի մեջ և 5 րոպե թողնում ենք։ Քամիչի օգնությամբ քամում ենք։ Կտրատում ենք։
- Խաշած կարտոֆիլը պատառաքաղով ճզմում ենք։
- Մեծ ամանի մեջ ենք լցնում կարտոֆիլը, բրոկոլին և աղը և լավ խառնում ենք։ Կանաչ սոխն ու սամիթը մանրացնում ենք , լցնում կարտոֆիլով և բրոկոլիով զանգվածի մեջ և լավ խառնում ենք։
- Գնդեր ենք ձևավորում։ Ալյուրն ու քունջութը խառնում ենք և գնդիկները այդ խառնուրդի մեջ թաթախում։ Գնդիկները բուսայուղով թավայի մեջ յուրաքանչյուր կողմից տապակում ենք` մինչև ոսկեգույն երանգ ստանանք։
Այսպիսի համեղ կոտլետ կարելի է երեխաներին մատուցել թե նախաճաշին, թե ճաշին և թե ընտրիքին։ Շատ հեշտ է պատրաստվում և անչափ համեղ է:
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել