Մեր ավանդական բժշկության մեջ սխտորը հատուկ տեղ է զբաղեցնում, և նրա նշանակությունը հաստատում էր նաև անցյալ դարի բժշկությունը:

Այն պարունակում է ավելի քան 200 բիոլոգիական ակտիվ նյութեր:

Պարունակում է օգտակար յուղեր, A, B1, B2 և C վիտամիններ, հանքային կալիում, երկաթ, ծծումբ, յոդ, կալցիում, ֆոսֆոր, սելեն, ամինաթթուներ, ֆերմենտներ և այլն:

Բոլոր բաղադրությունները գործում են կենտրոնացած ձևով:

Բայց ի՞նչ կպատահի, եթե սխտորն ուտենք դատարկ ստամոքսին:

Գիտնականները պարզել են, որ դատարկ ստամոքսին սխտոր ուտելը բարձրացնում է այդ մթերքի օգտակար հատկանիշը՝ որպես բնական հակաբիոտիկ:

Image result

Սա նշանակում է, որ բակտերիաները զգայուն են սխտորի ուժի հանդեպ:

Սխտորի կենարար ուժն օգնում է լավացնել բոլոր ներքին օրգանների աշխատանքը և մաքրում է արյունը։

Այն բացում է ախորժակը և արագացնում է սննդի յուրացումը։ Ոչ ավանդական բժշկությունը բացահայտել է սխտորի ուժը՝ վերակենդանացնելով առողջության հնագույն բաղադրատոմսերը։

Սխտորը հայտնի միջոց է ճիճուների և այլ մակաբույծների դեմ պայքարում։

Տիֆը, շաքարախտը և ընկճախտը այլևս սարսափելի չեն, եթե կանոնավոր կերպով սխտոր օգտագործեք։

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել