Ամբողջ աշխարհի գիտնականները մինչև հիմա միակարծիք չեն մարդու օրգանիզմի վրա սխտորի դրական ազդեցության վերաբերյալ։
Սակայն վերջին հետազոտություններն ապացուցել են, որ ձմեռվա ընթացքում սննդի մեջ սխտորի պարբերաբար օգտագործումը կարող է զգալիորեն կրճատել մրսածության տևողությունը։
Ստորև ներկայացնում ենք սխտորի ապուր, որը հիանալի միջոց է հարբուխի, մրսածության դեմ պայքարի համար։
Սխտորի ապուր
Պատրաստման եղանակը
Ջեռոցը պետք է տաքացնել մինչև 180 աստիճան, սխտորի չմաքրած 26 պճեղները դնել տարայի մեջ, ավելացնել զեյթունի ձեթ, աղ, խառնել, ծածկել ստվարաթղթով և թողել վառարանում 30-40 րոպե։
Երբ սխտորը սառչի, կարող եք այն կեղևազատել։
Կաթսայի մեջ հալեցնել կարագը, ավելացնել սոխ, կոճապղպեղ, կոկոսի յուղ, պղպեղ, տապակած սխտոր և 26 պճեղ թարմ սխտոր։
Ստացված զանգվածին պետք է խառնել բանջարեղենային արգանակ և եփել 20 րոպե։
Ապուրը կրակից վերցնելուց հետո ավելացնել կիտրոնի 4 կտոր։
Այս ապուրը կարելի է հանգիստ պահել սառնարանում և օգտագործել նաև հաջորդ օրը։