Կորոնավիրուսային վարակը կարող է ապրել սառեցված սննդամթերքի մակերևույթին մինչև 2-3 ամիս: Այս մասին հաղորդել է РИА Новости-ն՝ հղում անելով Պեկինի հիվանդությունների կանխարգելման և վերահսկման կենտրոնի առաջատար համաճարակաբան Ու Ցզունյուին:
Ըստ նրա՝ որքան ցածր է ջերմաստիճանը, այնքան վիրուսը երկար է ապրում:
Մասնագետը խորհուրդ է տվել հրաժարվել ներկրված գյուղմթերքից կամ սառեցված արտադրանքից:
Միևնույն ժամանակ, նա պատասխանել է, որ սնունդը պետք է եփվի և ոչ մի դեպքում չպետք է հում ուտել:
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել