Մաքրում ենք (1,5 կգ) ճակնդեղը, կտրում յուրաքանչյուրը 4-5 մասի և լցնում 2 լիտր եռման ջրի մեջ։ Դնում են կրակի վրա և եփում մոտ մեկ ժամ միջին կրակի վրա։ Այնուհետև ավելացնում ենք 1 ճաշի գդալ շաքար և 1 ճաշի գդալ խնձորի քացախ։ Պահպանում ենք այն սառնարանում։
Շնորհիվ այս բաղադրատոմսի․
- բարելավում է արյան որակը,
- մաքրվում է օրգանիզմը,
- ունի հզոր միզամուղ հատկություն, մաքրում է լյարդը,
- նվազեցնում է անոթների աթերոսկլերոզի զարգացման հավանականությունը, սրտի հիվանդությունների, 2-րդ կարգի դիաբետի և օստեոպորոզի հավանականությունը,
- արգելափակում է քաղցկեղածին բջիջների աճը,
- կտրուկ նվազեցնում է կլիմաքսի երևույթը,
- ամրացնում է սեռական խանգարումների գործառույթը, բուժում իմպոտեցիան,
- բարելավվում է սրտանոթային և շնչառական համակարգի աշխատանքը,
- նվազեցնում է ճնշումը,
- բարելավվում է օրգանիզմի դիմադրողականությունը,
- ուժեղացնում է թթվածն կլանումը մանրի հյուսվածքներում,
- երիտասարդացնում է օրգանիզմը, քանի որ պարունակում է նյութեր, որոնք ստեղծում են նոր բջիջներ,
- օգտակար է օրգանիզմի հյուծման և ուժասպառության դեպքում,
- վերացնում է «սառը ոտքեր» սինդրումը, շնորհիվ անոթների ընդլայնման,
- ամրացնում է զարկերակները, ոսկորները և այլն,
- խոչընդոտում է ճարպակալմանը (հատկապես լյարդի ճարպակալմանը)։
Զգուշացում. Ցանկացած առողջական խնդրի դեպքում դիմեք բժշկի, մի զբաղվեք ինքնաբուժությամբ: Ժողովրդական միջոցներ կիրառելուց առաջ խորհրդակցեք մասնագետի հետ, այլապես կարող եք վնասել ձեր առողջությունը:
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել