Life.panorama.am-ը գրում է.

Օրվա բաղադրատոմս. Կաթնաշոռով ու նարնջով տորթ

Բաղադրամասեր՝

3 հատ ձու

2 ճաշի գդալ տաք ջուր

50 գրամ շաքարավազ

20 գրամ վանիլին

1 թեյի գդալ կիտրոնի հյութ

100 գրամ ալյուր

 1/2 թեյի գդալ փխրեցուցիչ

Միջուկ՝

400 գրամ կաթնաշոռ

200 գրամ թթվասեր

2 ճաշի գդալ կիտորնի հյութ

5 ճաշի գդալ շաքարավազ

10 գրամ ժելատին

100 մլ կաթ

Պատրաստման եղանակ՝

Ժելատինը լցնել ամանի մեջ։

Ավելացնել կաթը և թողնել 30 րոպե։

Ձվերի դեղնուցն ու սպիտակուցը առանձնացնել։

Սպիտակուցը լավ հարել։

Դեղնուցին ավելացնել տաք ջուրը ու հարել։

Ավելացնել շաքարավազը ու շարունակել հարել։

Ավելացնել կիտրոնի հյութը։

Ավելացնել ալյուրը և վանիլինը, ամենավերջում՝  հարած սպիտակուցը։

Ջեռոցի ամանի մեջ թուղթ դնել, լցնել խմորը, թխել 180 աստիճանով։

Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել