Life.panorama.am-ը գրում է.
Բաղադրամասեր՝
3 հատ ձու
2 ճաշի գդալ տաք ջուր
50 գրամ շաքարավազ
20 գրամ վանիլին
1 թեյի գդալ կիտրոնի հյութ
100 գրամ ալյուր
1/2 թեյի գդալ փխրեցուցիչ
Միջուկ՝
400 գրամ կաթնաշոռ
200 գրամ թթվասեր
2 ճաշի գդալ կիտորնի հյութ
5 ճաշի գդալ շաքարավազ
10 գրամ ժելատին
100 մլ կաթ
Պատրաստման եղանակ՝
Ժելատինը լցնել ամանի մեջ։
Ավելացնել կաթը և թողնել 30 րոպե։
Ձվերի դեղնուցն ու սպիտակուցը առանձնացնել։
Սպիտակուցը լավ հարել։
Դեղնուցին ավելացնել տաք ջուրը ու հարել։
Ավելացնել շաքարավազը ու շարունակել հարել։
Ավելացնել կիտրոնի հյութը։
Ավելացնել ալյուրը և վանիլինը, ամենավերջում՝ հարած սպիտակուցը։
Ջեռոցի ամանի մեջ թուղթ դնել, լցնել խմորը, թխել 180 աստիճանով։
Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել