1in.am-ը գրում է.

Նիհարելու համար հարկավոր է սննդամթերքը շատ մանր կտրատել: Այսպիսին են Արիզոնայի համալսարանի դիետոլոգների կողմից անցկացված ուսումնասիրության արդյունքները: 

Գիտնականներն ուսումնասիրությունից առաջ մասնակիցներին երկու խմբի են բաժանել, առաջին խմբին առաջարկել են հիմնական սննդից առաջ մեկ ամբողջական թխվածքաբլիթ ուտել, իսկ մյուս խմբին այն մանր կտրատած են առաջարկել: Դրանից հետո մասնակիցներին տարբեր ուտելիքներ են առաջարկել: Պարզվել է, որ նրանք, ովքեր թխվածքաբլիթն ամբողջությամբ են կերել, ավելի մեծ ախորժակ են ունեցել, քան նրանք, ովքեր թխվածքաբլիթը մանր կտրատած են կերել, տեղեկացնում է Globalscience-ը:

Այս դեպքում, ինչպես բացատրում են փորձի հեղինակները, գործում է տեսողական խաբկանքի էֆեկտը, երբ ուղեղը կտրատած սնունդն ավելի մեծ ծավալի փոխարեն է ընդունում: Բացի դրանից, մանր կտորները մարդն ավելի լավ է ծամում, որն էլ հագեցնում է, գրում է rosbalt.ru-ն:

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել