Ladynews.am-ը գրում է.

Եթե հաճախակի գլխացավեր ունեք, ապա պետք է ուշադրություն դարձնեք, թե ինչ եք ուտում: Հնարավոր պատճառը կարող է լինել քո սիրելի սննդամթերքը:

1. Շոկոլադ

Եթե դուք շոկոլադի մեծ սիրահար եք, ապա այս նորությունը ձեզ կտխրեցնի: Տանին, կոֆեին պարունակող շոկոլադը խթանում է միգրենի առաջացումը:

2. Կծու պղպեղ

Կծու պղպեղն, անկասկած, շատ կարևոր և օգտակար է: Սակայն ոչ նրանց համար, ովքեր հաճախակի գլխացավեր են ունենում: Հետևաբար այն հակացուցված է միգրենից տառապող մարդկանց համար:

3. Ապխտած միս

Մսամթերքները , հատկապես ապխտածը, իր մեջ պարունակում է հատուկ կոնսերվանտներ, որոնք օգնում են երկար ժամանակ ապահովել նրա թարմությունը: Սակայն դրանք գլխացավի առաջացման պատճառ են դառնում:

4. Զեյթուն

Եթե դուք ամիսը մեկ-երկու զեյթուն եք ուտում, ապա դա շատ նորմալ է: Սակայն, եթե զեյթունը մշտապես ձեր սեղանին է, ապա դրանում պարունակող տիրամինը կարող է կուտակվել և միգրեն առաջացնել:

5. Շաքարի փոխարինիչներ

Եթե դուք հաճախակի գլխացավեր ունեք, ապա շաքարի փոխարինիչը ձեզ համար չէ: Բոլոր արհեստական շաքարի փոխարինիչները պարունակում են ասպարտամ, ցիկլամատ և սախարին, իսկ դրանք շատ վատ են անդրադառնում ուղեղի նեյրոնային բջիջների վրա:

6. Պանիր

Այս շատ օգտակար մթերքը պարունակում է նաև տիրամին, ընդ որում, որքան պանիրը շուտ է պատրաստված, այնքան նրա մեջ տիրամինի պարունակությունը շատ է: Հետևություն . սահմանափակել էլիտար պանրի օգտագործումը քնելուց առաջ:

7. Սուրճ, թեյ, կոլա

Այս համեղ ըմպելիքները պարունակում են կոֆեին: Եվ դա գրգռում է նյարդային համակարգը, բարձրացնում է ճնշումը, ինչն էլ գլխացավի պատճառ է:

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել