
Անհրաժեշտ է՝
300 գ. ալյուր
10 գ. խմորի փխրեցուցիչ
½ թեյի գդալ աղ
30 գ. մեղր
1 հավկիթ
15 մլ. բուսական յուղ
300 մլ. կաթ
Խառնել ալյուրը, աղն ու փխրեցուցիչը: Առանձին ամանի մեջ խառնել մեղրը, բուսական յուղը, հավկիթն ու կաթը:
Այժմ ամենը հարել իրար հետ: Ավելացնում ենք ալյուր և կրկին լավ հարում, մինչև միատարր զանգված ստացվի: Կարող եք մի-փոքր դարչին և շաքարավազ ավելացնել:
Բուսայուղով պատված թավայի վրա գդալով լցնում եք ստացված զանգվածը և տապակում երկու կողմից:
Մեղրով նրբաբլիթները նախաճաշի հիանալի տարբերակ են: Բարի ախորժակ :)
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել