Ladynews.am-ը գրում է.

Աղցանները, որոնք պատրաստված են ձիթապտղի յուղով, օգնում են խուսափել շատակերությունից: Իսկ դա այն պատճառով, որ ձիթապտղի ճարպաթթուն, որը մտնում է ձեթի բաղադրության մեջ, հասնելով ստամոքս, ձևավորում է օլեիլէթիլեթանոլամիդ առաջացնելով հագեցածության զգացում:

Գիտնականների մի խումբ Դանիել Պիոմելլիի գլխավորությամբ, կերակրել է մկներին բուսական յուղերով և նկատել, որ ձիթապտղի ճարպաթթուներով հարուստ կերից հետո ավելի մեծ ժամանակահատված է անցնում, մինչեւ մկներն նորից կերի կարիք կզգան:

Նրանք եկել են այն եզրակացության, որ գեղեցիկ կազմվածքը պահպանելու տեսանկյունից արդյունավետ են այն բոլոր դիետաները, որոնք պատրաստված են ձիթապտղի յուղով:

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել