Ladynews.am-ը գրում է.
Ամերիկացի գիտնականները պնդում են, որ երեխաների ճարպակալման հիմնական պատճառներից մեկը սնվելն է ոչ տնային պայմաններում:
Անցկացվել է հետազոտություն, որին մասնակցել է տարբեր տարիքի 12-19 տարեկան 5.000 երեխա: Գիտնականները պարզել են այն երեխաները, ովքեր սնվում են ոչ տնային պայմաներում պատրաստված սննդով, օգտագործում են 14 տոկոս ավելի շաքարավազ, 23-25 տոկոս ճարպեր, ինչպես նաև 17 տոկոս ավելի շատ աղ, քան նրանք, ովքեր սնվում են տանը:
Հիշեցնենք, որ գիտնականները վերջերս երեխաների ճարպակալման ևս մեկ պատճառ էին բացահայտել նրանք շատ են ուտում, որովհետև ընդունակ չեն լիարժեք զգալ սննդի համը:
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել