Aysor.am-ը գրում է.
Անանուխի 100 տեսակ գոյություն ունի: Անանուխը հայտնի է իր յուրօրինակ համով և բուժիչ հատկությունններով: 

Անանուխից պատրաստված թուրմը շատ հաճախ օգտագործվում է ստամոքսի խանգարումները բուժելու նպատակով (գաստրիտ, ստամոքսի խոց): Հաճախ անանուխի եփուկ են նշանակում հղի կանանց՝ հղիության առաջին եռամսյակի ընթացքում, երբ տոքսիկ երևույթներ են առաջանում: 

Խորհուրդ է տրվում անանուխի թուրմ օգտագործել ֆարինգիտի, անգինայի, բրոնխիտի և շնչառական ուղիների շատ այլ հիվանդությունների դեպքում: Այն արդյունավետ է ազդում նաև բորբոքումների և մրսածության դեպքում: 

Թարախային հիվանդությունների դեպքում բժիշկները խորհուրդ են տալիս վերքին անանուխի հյութի մեջ թրջած կտոր դնել:

Անանուխից պատրաստված ըմպելիքները հակացուցված են բոլոր նրանց , ովքեր ցածր ճնշում ունեն: Բժիշկներն արգելում են սննդակարգում ներառել կամ անանուխով բուժվել կրծքով կերակրող կանանց, ինչպես նաև մինչև 5 տարեկան երեխաներին: 
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել