
Doctors.am-ը գրում է.
Նեխուրը շատ օգտակար է: Նրա պարունակության մեջ մտնող նյութերը հեշտ են յուրացվում օրգանիզմի կողմից: Այս բույսը նաև նպաստում է օրգանիզմի ՝ վնասակար նյութերից մաքրմանը:
Բժիշկները խորհուրդ են տալիս կանոնավոր օգտագործել նեխուրն ու վերջինիս հյութը ալերգիայի, բորբոքումների, հարբուխի, վահանագեղձի և միզասեռական համակարգի հիվանդությունների դեպքում: Նեխուրի հյութը հրաշալի մաքրում է արյունը տոքսիններից և կանխարգելում թրոմբների առաջացումը:
Այն ունի նաև ծխախոտի ծխում պարունակվող քաղցկեղածին նյութերը չեզոքացնելու հատկություն:
Նեխուրի մեկ ցողունը պարունակում է վիտամին A-ի և C-ի օրական չափաբաժնի 6-7%-ը: Այն հարուստ է նաև В1, В2, К և РР վիտամիններով, ինչպես նաև հանքանյութերով (երկաթ, կալիում, մագնիում, ֆոսֆոր):
Նեխուրի ևս մեկ առանձնահատկությունն այն է, որ բաղադրության մեջ մտնում է օրգանական նատրիում, ուստի այն լրացնում է աղի պակասն օրգանիզմում՝ չառաջացնելով աղի չարաշահման հետ կապված հիվանդություններ: