Կան սննդամթերքներ, որոնք շատ կարևոր են ուղեղի բջիջները սնելու համար: Ուղեղի բջիջներն իրենց կենսունակությունը մինչև խոր ծերություն կպահպանեն, եթե այդ մթերքները հնարավորինս հաճախ օգտագործեք:

Ահա ուղեղի «ամենասիրած» մթերքների ցանկը:

Գազար - խթանում է նյութափոխանակությունը, լավացնում հիշողությունը:

Անանաս - անհրաժեշտ է հիշողության մեջ մեծ ծավալով տեղեկություն մտապահելու համար:

Մանր ծովախեցգետին - սնում է ուղեղն անհրաժեշտ ճարպաթթուներով, որոնք կանխում են աթերոսկլերոզը: Օրվա չափաբաժինը` 100 գրամ:

Գլուխ սոխ - ուղեղը սնում է թթվածնով, վերացնում է մտավոր հոգնածությունը, լավացնում է մտավոր աշխատունակությունը:

Ընկույզ - հատկապես օգտակար է, երբ պատրաստվում եք նստել ղեկին կամ մասնակցել ինտելեկտուալ մրցույթների. ամրացնում է նյարդային համակարգը և խթանում ուղեղի աշխատանքը:

Թուզ - ուղեղում «տեղ է ազատում» նոր մտքերի համար:

Չաման - օգնում է թարմ մտքեր, գաղափարներ հղանալու հարցում: Օգտակար է չամանով թեյը (2 թեյի գդալ չամանի սերմին` 1 բաժակ եռ. ջուր):

Կիտրոն - նպաստում է նոր տեղեկությունների հեշտ ընկալմանն ու յուրացմանը:

Աղբյուրը

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել