Ամերիկացի գիտնականները պարզել են, որ կակաոյի բարձր պարունակությամբ դառը շոկոլադի շնորհիվ մարդկանց իմունիտետը բարելավվում է, ինչպես նաև բարձրանում է ուղեղի ակտիվությունը։
Գիտափորձը ցույց է տվել, որ շոկոլադը, որը պարունակում է առնվազն 70 տոկոս կակաո, բարելավում է միջբջջային ազդանշանային ազդակները, ինչը դրական է ազդում իմուն համակարգի վրա։
Գիտնականները պարզել են նաև, որ 48 գրամ շոկոլադի օգտագործումը օգնում է ավելի լավ յուրացնել և հիշել տեղեկությունը։
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել