Հայտնի է, որ մսեղենից ամենահամեղ կերակուրներն են պատրաստվում։ Այն լավ է մարսվում, եթե մատուցեք բանջարեղենի հետ։ Իսկ եթե բանջարեղենը եփեք, կստացվի շատ համեղ նախուտեստ։

Ամենահամեղ եփած բանջարեղենը լիմոնի պահածոն է։ Այն յուրահատուկ համ է տալիս յուրաքանչյուր ուտեստի։

Բաղադրատոմս

Դդմիկ՝ 2 հատ

Սմբուկ՝ 1 հատ

Լոլիկ՝ 2 հատ

Կարմիր սոխ՝ 1 հատ

Բուլղարական պղպեղ՝ 1 հատ

Սխտոր՝ 4 պճեղ

Լիմոնի հյութ՝ 20 մլ

Մաղադանոս՝ 1 կապ

Բուսական յուղ

Աղ և սև պղպեղ

Related image

Պատրաստման եղանակը

Բանջարեղենը խոշոր չափերով կտրեք, դրեք ափսեի մեջ։

Աղ լցրեք վրան ըստ ճաշակի և լիմոնի հյութը ճզմեք վրան։ Թողեք, որ մարինացվի։

Ջեռոցը նախապես տաքացրեք մինչև 200°С։ Բանջարեղենը դրեք հատուկ պնակի մեջ, վրան ավելացրեք ձեթ և փայլաթիթեղով ծածկեք։ Թողեք ջեռոցում 15 րոպե։

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել