Ներկայացնում ենք շատ համեղ և գեղեցիկ շոկոլադե տորթ՝ առանց ալյուրի, խմորի, ձվի:
Սերուցքը պետք է բավականաչափ յուղոտ լինի, շոկոլադը՝ դառը:
Շոկոլադե տորթ՝ առանց թխելու
Բաղադրիչները հիմքի համար՝
- 250 գ բիսկվիթային բլիթներ
- 200 գ դառը շոկոլադ
- 1/2 բաժակ եփած խտացրած կաթ
- 1/2 բաժակ սերուցք (38% յուղայնությամբ)
Բաղադրիչները մուսի համար՝
- 500 մլ սերուցք (38% յուղայնությամբ)
- 1 փաթեթ (80 գ) լուծվող վանիլային պուդինգ
- 2 ճ/գ եփած խտացրած կաթ
Բաղադրիչները գլազուրի համար՝
- 150 գ դառը շոկոլադ
- 150 մլ սերուցք (38% յուղայնությամբ)
- 50 գ կարագ
Պատրաստումը՝
1. Կաթսայի մեջ խառնիր շոկոլադը, կարագը, եփած խտացրած կաթը և սերուցքը: Դիր կրակի վրա, մշտապես խառնիր, մինչև համասեռ զանգված ստացվի:
Կաթսան կրակի վրայից վերցրու, մի քիչ սառած շոկոլադե զանգվածին ավելացրու ոչ շատ մանրացված բլիթները:
2. 24 սմ տրամագծով հանվող ձևամանի հատակին պերգամենտ դիր:
Բլիթներով շոկոլադե զանգվածը լցրու ձևամանի մեջ և հարթեցրու:
3. Խտացրած կաթով մուս պատրաստիր․ խառնիր, հարիր սերուցքը և լուծվող պուդինգը: Վերջում խտացրած կաթ ավելացրու:
4. Մուսը լցրու հիմքի վրա, հարթեցրու: Տորթը մեկ ժամով սառցարանը դիր:
5. Գլազուրի համար հալեցու շոկոլադը և կարագը, ավելացրու սերուցքը, խառնելով հասցրու համասեռ վիճակի: Սառեցրու մինչև սենյակային ջերմաստիճան և լցրու մուսի վրա: Տորթը սառնարան դիր: