Ներկայացնում ենք շատ համեղ և գեղեցիկ շոկոլադե տորթ՝ առանց ալյուրի, խմորի, ձվի:
Սերուցքը պետք է բավականաչափ յուղոտ լինի, շոկոլադը՝ դառը:
Շոկոլադե տորթ՝ առանց թխելու
Բաղադրիչները հիմքի համար՝
Բաղադրիչները մուսի համար՝
Բաղադրիչները գլազուրի համար՝
Պատրաստումը՝
1. Կաթսայի մեջ խառնիր շոկոլադը, կարագը, եփած խտացրած կաթը և սերուցքը: Դիր կրակի վրա, մշտապես խառնիր, մինչև համասեռ զանգված ստացվի:
Կաթսան կրակի վրայից վերցրու, մի քիչ սառած շոկոլադե զանգվածին ավելացրու ոչ շատ մանրացված բլիթները:
2. 24 սմ տրամագծով հանվող ձևամանի հատակին պերգամենտ դիր:
Բլիթներով շոկոլադե զանգվածը լցրու ձևամանի մեջ և հարթեցրու:
3. Խտացրած կաթով մուս պատրաստիր․ խառնիր, հարիր սերուցքը և լուծվող պուդինգը: Վերջում խտացրած կաթ ավելացրու:
4. Մուսը լցրու հիմքի վրա, հարթեցրու: Տորթը մեկ ժամով սառցարանը դիր:
5. Գլազուրի համար հալեցու շոկոլադը և կարագը, ավելացրու սերուցքը, խառնելով հասցրու համասեռ վիճակի: Սառեցրու մինչև սենյակային ջերմաստիճան և լցրու մուսի վրա: Տորթը սառնարան դիր: