Ավանդական այուրվեդիկ բժշկություն կոճապղպեղը հիշվում է որպես «բնական բժշկության սունդուկ», իր բազմաթիվ առողջության համար օգտակար հատկությունների։

Հնդկաստանում այն օգտագործվում է ամեն օր, քանի որ կոճապղպեղով պատրաստված թեյը համարվում է հզոր միջոց ընդդեմ մրսածության և գրիպի։

Ահա կոճապղպեղի բժշկական հատկություններից մի քանիսը։

  •  Կերեք կոճապղպեղն ուտելուց առաջ, որպեսզի խթանեք ախորժակին և ակտիվացնեք ձեր մարսողական  հյութերը։
  •  Այն հանգստացնում է ստամոքսի ցավերը,
  •  Այն նվազեցնում է փորափքանքը (մետեորիզմ),
  •  Այն բուժում է սրտխառնոցը։
  •  Բարելավում է մարմնի անհրաժեշտ սնուցիչների կլանումը:
  •  Նրա հակաբորբոքային միջոցները հանգստացնում են հոդերի և մկանների ցավերը։
  •  Օգնում է ձեզ քչացնել վիրահատությունից հետո առաջացող սրտխառնոցը։
  •  Այն պարունակում է աֆրոդիզիակ միջոցներ։
  •  Այն օգնում է ձեզ բուժել կոկորդի կամ քթի բորբոքումները։

Եթե դուք ամեն օր ուտեք կոճապղպեղ 1 ամիս շարունակ, ապա ահա թե ինչ տեղի կունենա ձեր մարմնի հետ։

Դուք կարող եք ավելացնել կոճապղպեղը տարբեր ուտեստների և ըմպելիքների և մենք առաջարկում ենք 3 համեղ տարբերակներ։

Կտրեք կոճապղպեղի արմատը և պատրաստեք տաք և հանգստացնող կոճապղպեղով թեյ։
Ավելացրեք այն դեսերտներին, որպեսզի հարստացնեք դրանց համը և ավելացնեք բուժիչ միջոցներ։

Պատրաստեք հաճելի բույրով կոճապղպեղով բրինձ՝ ավելացնելով կոճապղպեղ, կանաչ պղպեղ, սխտոր և համեմի թարմ տերևներ։

Վայելեք կոճապղպեղի համը և բարելավվեք ձեր առողջությունը։

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել