Անկրկնելի համ։ Այս յուղն արժե փորձել։ 

Ինչպես գիտեք, կարագը ստեղծվում է պաստերացված կաթից ու շատ քիչ է պարունակում օգտակար նյութեր։ Իսկ մյուս կողմից՝ ինքնուրույն պատրաստված կարագը շատ օգտակար է, քանի որ շատ վիտամիններ ու հանքանյութեր է պարունակում, որոնք կան հում կաթի մեջ։

Կարագը պարունակում է վիտամին A, որը առաջնային նշանակություն ունի, երբ խոսքը գնում է մեր աչքերի, հյուսվածքների, ատամների ու մաշկի մասին։ Կարագը նաև կարող է պաշտպանել քաղցկեղից այն բանի շնորհիվ, որ պարունակում է ճարպաթթուներ։

Իսկական կարագի լավագույն առավելությունները.

- Այն պարունակում է լեցիտին, որը կարեւոր է խոլեստերինի նյութափոխանակության համար։

- Ինչպես նշվեց վերևում, վիտամին A-ն շատ օգտակար է երիկամների ու վահանաձև գեղձի համար։

- Այն պարունակում է հակաօքսիդանտներ, որոնք թույլ չեն տալիս՝ ազատ ռադիկալները վնասվեն։

- Կարագը պարունակում է հակաօքսիդանտներ, որոնք թույլ են տալիս կանխել զարկերակների թուլացումը։

- Վիտամին K-ի և E-ի հրաշալի աղբյուր է։

- Պարունակում է արագ էներգիա։

- Պարունակում է AA՝ թթու, որը կարևոր դեր ունի ուղեղի ֆունկցիայի վրա։

- Կանխում է ստամոքսաաղիքային ինֆեկցիաները։

- Կանխում է ատամների ընկնելը։

 

Պատրաստաման եղանակը դիտեք տեսանյութում՝

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել