Ingredients
- չիչխան - 1 կգ
- Շաքարավազ - 1,1 կգ
Instructions
Չիչխանն իր մեջ պարունակում է ոչ միայն A, E, C վիտամիններ, այլև վիտամինային B կոմպլեքս: Չիչխանի պտուղներով կարելի է պատրաստել համեղ ու հյութալի խմիչքներ, կարկանդակներ, տորթեր և այլն:
- Հատապտուղները թրջել ջրի մեջ, մաքրել տերևները՝ չվնասելով պտուղները:
- Զանգվածը լցնել տարողունակ ամանի մեջ:
- Այնուհետև վերածել խյուսի:
- Ստացված զանգվածը լցնել մեկ ուրիշ տարայի մեջ և ավելացնել շաքարավազ, ապա խառնել, որպեսզի շաքարավազը լուծվի զանգվածի մեջ, այնուհետև դնել սառցախցիկի մեջ, որտեղ կարելի է պահել մեկ տարի:
- Ահա պատրաստ է շաքարավազով չիչխանը ձմռան համար:
Նյութի աղբյուր՝ http://www.cooks.am/Չիչխանը-օբլեպիխա-շաքարավազով-ձմռան-հ/
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել