Ունիվերսալ խմոր, որով կարող եք պատրաստել կարկանդակ, պիցցա, բուլկի, պիրոգ, կաթնահաց (պլյուշկա), լոռաբլիթ (վատրուշկա) և այլն: Խմորը կարող եք պահել ինչպես տաք տեղում, այնպես էլ սառնարանում: Սառնարանում կարող եք պահել 7 օր:
Ունենալով նման խմոր սառնարանում, ձեռքի տակ՝ նախաճաշի պատրաստությունն ավելի կհեշտանա, միշտ կունենաք համեղ թարմ ուտեստներ, իսկ ընտանիքը ձեզնից շատ գոհ կլինի:
Բաղադրիչներ
Կաթ՝ 350 գր
Հավկիթ՝ 2 հատ
Շաքարավազ՝ 2 ճ/գ
Աղ՝ մի պտղունց
Թթխմոր՝ 50 գրամ
Մարգարին՝ 100 գր
Ցորենի ալյուր՝ 700-750 գր
Պատրաստման եղանակը
Խտացված թթխմորը լցրեք տաք կաթի մեջ: Ավելացրեք մարգարինը (սերուցքային կարագ), շաքարավազը, աղը, ձուն: Խառնեք ամբողջը, մինչև դառնա միատարր: Քիչ-քիչ ավելացրեք ալյուրը և դրեք զով տեղ: Եթե շտապ է պետք խմորը, ապա կարող եք այն դնել տաք տեղ: Տրորեք մեկ անգամ: Հենց խմորը հասունանա, բաժանեք այն մասերի:
Եթե խմորը օգտագործելու եք քաղցրեղեն պատրաստելու համար, ապա կարող եք շաքարավազը մի փոքր ավելացնել:
Բարի ախորժակ