Ինչո՞ւ է պաղպաղակը հանդիսանում լավագույն և ամենաօգտակար աղանդերը:
1. Կոփում է
Պաղպաղակը կոփում է կոկորդը և հիանալի միջոց է խուսափելու ամառային և պատրաստվելու աշնանային մրսածություններին:
2. Նվազեցնում է քաշը
Քանի որ պաղպաղակը պարունակում է մեծ քանակությամբ կալցիում, այն նպաստում է կալորիաների այրմանը, ամրացնում է ոսկորները և այրում ճարպերը:
3. Հանգստացնում է նյարդերը
Քանի որ բնական պաղպաղակը պարունակում է ամինաթթու տրիպտոֆան, այդ պատճառով այն նպաստում է «երջանկության հորմոնի» արտադրմանը:
4. Կարգավորում է նյութափոխանակությունը
Պաղպաղակը պարունակում է օրգանիզմի համար արժեքավոր մոտ հարյուր նյութ, ինչպես նաև նյութափոխանակության համար շատ կարևոր ֆերմենտներ:
5. Բարելավում է քունը
Պաղպաղակը նպաստում է թուլանալուն և երջանկություն զգալուն, որի հետևանքով բարելավում է քունը: