Ինչո՞ւ է պաղպաղակը հանդիսանում լավագույն և ամենաօգտակար աղանդերը:

1. Կոփում է
Պաղպաղակը կոփում է կոկորդը և հիանալի միջոց է խուսափելու ամառային և պատրաստվելու աշնանային մրսածություններին:

2. Նվազեցնում է քաշը
Քանի որ պաղպաղակը պարունակում է մեծ քանակությամբ կալցիում, այն նպաստում է կալորիաների այրմանը, ամրացնում է ոսկորները և այրում ճարպերը:

3. Հանգստացնում է նյարդերը
Քանի որ բնական պաղպաղակը պարունակում է ամինաթթու տրիպտոֆան, այդ պատճառով այն նպաստում է «երջանկության հորմոնի» արտադրմանը:

4. Կարգավորում է նյութափոխանակությունը
Պաղպաղակը պարունակում է օրգանիզմի համար արժեքավոր մոտ հարյուր նյութ, ինչպես նաև նյութափոխանակության համար շատ կարևոր ֆերմենտներ:

5. Բարելավում է քունը
Պաղպաղակը նպաստում է թուլանալուն և երջանկություն զգալուն, որի հետևանքով բարելավում է քունը:

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել