Բաղադրիչներ
- կարագ - 200գր
- ալյուր - 150գր
- փխրեցուցիչ - 1թ/գդ
- ձու - 2 հատ
- շաքարավազ - 100գր
- շաքարի փոշի - 2ճ/գդ
- շոկոլադ սպիտակ - 25գր
- շոկոլադ սև - 25գր
Պատրաստման եղանակ
- Սկզբում կտրատում ենք կարագը և թողնում սենյակային ջերմաստիճանում, որ փափկի:Առանձնացնում ենք 1 ձվի դեղնուցը սպիտակուցից: Խառնում ենք ալյուրը և փխրեցուցիչը, ապա ավելացնում փափկած կարագը, 1 ձուն և մյուս ձվի առանձնացված դեղնուցը և լավ խառնում:Սռացված խմորը տեղափոխում ենք սառնարան 20րոպեով:
- Արդեն սառած խմորը բացում ենք 0,5սմ հաստությամբ շերտով, այնուհետև կտրատում ենք 8սմ երկարության և 0,5սմ լայնության ժապավեններ և շարում դրանք բուսայուղով պատված և ալյուրով շաղախված տապակի վրա:Հարում ենք ձվի սպիտակուցը և քսում ժապավենների վրա: Խառնում ենք շաքարավազը շաքարի հետ, շաղ տալիս ժապավենների վրա և եփում ջեռոցում 10-12րոպե 180աստիճանում:
- Կտրատում ենք սև և սպիտակ շոկոլադը, տեղադրում առանձին ամանների մեջ և դնում միկրոալիքային վառարանի մեջ հալչելու:
Պատրաստի թխվածքաբլիթները մի ծայրով թաթախում ենք սև շոկոլադի մեջ, մյուսով`սպիտակ: - Շոկոլադը սառչելուն պես «լուցկիները» պատրաստ են :
Ձեզ դու՞ր եկան թխվածքաբլիթ լուցկիները: Այդ դեպքում երևի ձեզ դուր կգան նաև ձվածեղ կոնֆետները:
Նյութի աղբյուր՝ http://www.cooks.am/%D5%A9%D5%AD%D5%BE%D5%A1%D5%AE%D6%84%D5%A1%D5%A2%D5%AC%D5%AB%D5%A9-%D5%AC%D5%B8%D6%82%D6%81%D5%AF%D5%AB%D5%B6%D5%A5%D6%80/
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել