Քաղցած վիճակում բերանը յուղով ողողելը հին այուրվեդիկ պրակտիկա է:

Գաղտնիքն այն է, որ յուղի լիպիդները բերանի խոռոչից բակտերիաները մաքրելու և նորից ատամներին ու բերանի լորձաթաղանթին դրանց կպչելուն խոչընդոտելու յուրահատկություն ունեն:

  

Կներկայացնենք՝ ինչպես ճիշտ ողողում անել, որը կազատի տարածված խնդիրներից՝ ատամները կմաքրի փառից, կամրացնի լնդերը, կվերացնի բերանի տհաճ հոտը…

1. Պրոցեդուրան անում ենք առավոտյան արթնանալուց անմիջապես հետո, քաղցած վիճակում: Բերանդ 1 ճ/գ արևածաղկի կամ ձիթապտղի յուղ լցրու (կարելի է կոկոսի, քունջութի և այլ յուղ օգտագործել):

Յուղը պետք է բերանում պահել 10 րոպե: Ոչ մի դեպքում յուղը կուլ չտաք. յուղը բերանից կներծծի բոլոր բակտերիաներն ու տոքսինները:

2. Հենց յուղը շատ խտանա, թքեք այն և բերանը ողողեք տաք ջրով:

3. Ոչ մի ուրիշ միջոց բերանի խոռոչը մաքրելու համար այնքան արդյունավետ չէ, որքան յուղը: Մի քանի օր անց կզգաս, որ շնչառությունդ թարմացել է, ատամներդ սպիտակել են: Եվ դա միայն սկիզբն է…

4. Հիմա կարելի է ատամները մաքրել, ինչպես սովորաբար: Ողողելուց հետո բերանում առաջացած յուղային թաղանթն ատամի մածուկին կօգնի ավելի լավ մաքրել բերանը:

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել