Բաղադրիչներ
- ալյուր - 300 գր
- կարագ - 125 գր
- ձու - 3 հատ
- շաքարավազ - 100 գր
- շոկոլադ սև - 200 գր
- սերուցք 30-35% յուղայնությամբ - 300 մլ
- օսլա (крахмал) - 1 ճ/գդ
- բալ - 500 գր (սառեցրած)
Պատրաստման եղանակ
- Պատրաստում ենք խմորը: Կարագը քերում ենք, լցնում ամանի մեջ, ավելացնում 1 ձուն, 50 գր շաքարավազը և ալյուրը: Խմորը գնդում ենք, ծածկում պոլիէթիլենային թաղանթով և 30 րոպեով տեղափոխում սառնարան:
- Խմորը դնում ենք բուսայուղապատ ձևամանի մեջ և ձեռքերով տարածում: Պատառաքաղով ծակծկում ենք, վրան յուղաթուղթ փռում և ծանրություն դնում: Խմորը տեղափոխում ենք 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցը, 10 րոպե անց հանում ենք ծանրությունը և խմորը թխում ևս 10-15 րոպե:
- Պատրաստում ենք կրեմը: Շոկոլադը կտրատում ենք, վրան լցնում սերուցքն ու գոլորշու վրա անընդհատ խառնելով տաքացնում:
- Մեկ այլ ամանի մեջ հարում ենք 2 ձուն և 50 գր շոկոլադը: Այնուհետև ավելացնում ենք սպիտակ շոկոլադով զանգվածը, մաղած օսլան և կրկին խառնում ենք:
- Սառեցրած բալերը սենյակային ջերմաստիճանի ենք հասցնում և կորիզահան անում: Այնուհետև բալերը շարում ենք խմորի վրա և վրան լցնում կրեմը:
- Տեղափոխում ենք նախօրոք 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցը և թխում 40-50 րոպե:
- Ահա և վերջ:
Պատրաստեցինք համեղ բալով տարտ:
Նյութի աղբյուր՝ http://www.cooks.am/%D5%BD%D5%BA%D5%AB%D5%BF%D5%A1%D5%AF-%D5%B7%D5%B8%D5%AF%D5%B8%D5%AC%D5%A1%D5%A4%D5%B8%D5%BE-%D5%BF%D5%A1%D6%80%D5%BF/
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել