Բաղադրիչներ
- կեֆիր - 500 մլ
- ձու - 1 հատ
- սոդա - 1 թ/գդ
- շաքարավազ - 2 ճ/գդ
- աղ - 1 պտղունց
- օղի - 3 ճ/գդ
- ջուր - 100 մլ
- ալյուր - 225 գր
- բուսայուղ - 1 ճ/գդ
Պատրաստման եղանակ
- Ձուն շաքարավազի և օղու հետ լավ հարում ենք, ավելացնում կեֆիրն ու աղը և կրկին հարում ենք։ Աստիճանաբար ավելացնում ենք սոդայի հետ մաղած ալյուրը և հարիչի ցածր արագույամբ հարում։ 10 րոպե թողնում ենք, որ խմորը հանգստանա։ Ժամանակը լրանալուն պես ավելացնում ենք 100 մլ տաք ջուրը, 1 ճ/գդ բուսայուղը և թիակով լավ խառնում ենք։
- Բուսայուղապատ թավայում 2 կողմերից տապակում ենք։
- Ահա և վերջ։
Արդյունքում ստանում ենք 10-12 նրբաբլիթ:
Նյութի աղբյուր՝ http://www.cooks.am/%D5%AF%D5%A5%D6%86%D5%AB%D6%80%D5%B8%D5%BE-%D5%B6%D6%80%D5%A2%D5%A1%D5%A2%D5%AC%D5%AB%D5%A9/
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել