Բաղադրիչներ
- միս խոզի - 500 գր
- հնդկական ընկույզ - 150 գր
- քացախ - 0,5 ճ/գդ
- սոյայի սոուս - 2 ճ/գդ
- անանաս - 400 գր (պահածոյացված)
- գազար - 2 հատ
- գինի սպիտակ - 2 ճ/գդ
- օսլա (крахмал) - 1 ճ/գդ
- աղ - ըստ ճաշակի
- պղպեղ սև - ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակ
- Անանասը լցնում ենք փլավքամիչի մեջ, հյութը պահում, իսկ պտղամիսը մանր կտրատում: Գազարը մաքրում ենք և օղակ-օղակ կտրատում: Կաթսայի մեջ խառնում ենք սպիտակ չոր գինին, քացախն ու անանասի օշարակը, ավելացնում ենք օսլան ու սոյայի սոուսը: Ձեռքի հարիչով լավ հարում ենք:
Խոզի փափկամիսը մանր կտրատում ենք, ուժեղ կրակի վրա տապակում մինչև կարմիր կեղև առաջանալը: Ըստ ցանկության աղ ու պղպեղ ենք ցանում և ավելացնում կտրատած անանասն ու գազարը: - Այնուհետև ավելացնում ենք հնդկական ընկույզն ու խառնելով տապակում ևս 5 րոպե: Լցնում ենք սոուսը, թավան թափահարելով կամ խառնելով եփում 5 րոպե, ինչից հետո կափարիչը ծածկում ենք, կրակը հասցնում նվազագույնի և եփում 10 րոպե:
- Մատուցելիս զարդարում ենք կանաչիով ու քնջութով:
- Ահա և վերջ:
Սոյայի սոուսով խոզի միս մատուցելիս որպես խավարտ կարելի է վերցնել բրնձով փլավը: Բարի ախորժակ:
Նյութի աղբյուր՝ http://www.cooks.am/%D5%AD%D5%B8%D5%A6%D5%AB-%D5%B4%D5%AB%D5%BD-%D5%BD%D5%B8%D5%B5%D5%A1%D5%B5%D5%AB-%D5%BD%D5%B8%D5%B8%D6%82%D5%BD%D5%B8%D5%BE/
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել