Էկլերներ բեզեով
- Մատուցվում է:1 ժամ անց
- Նախն. ժամանակ:30 րոպե
- Պատրաստման ժամանակ:40 րոպե
Բաղադրիչներ
- Խմորի համար՝
- կարագ - 100 գր
- շաքարավազ - 1 թ/գդ
- աղ - 1 պտղունց
- կաթ - 125 մլ
- ջուր - 125 մլ
- ալյուր - 150 գր
- ձու - 4 հատ
- Բեզեյի համար՝
- ձվի սպիտակուց - 200 գր
- շաքարավազ - 400 գր
- վանիլին - 1 պտղունց
- Ինչպես նաև՝
- շաքարի փոշի - ըստ ճաշակի
- գունավոր հրուշակեղենային քերուկ - ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակ
- Պատրաստում ենք եփովի խմորը: Կարագը, շաքարավազն ու աղը լցնում ենք կաթսայի մեջ, ավելացնում կաթն ու ջուրը: Խառնուրդը դնում ենք կրակին և եռացնում: Հենց որ այն սկսում է եռալ, կրակից վերցնում ենք, ավելացնում 150 գր մաղած ալյուրը և արագ-արագ խառնում, մինչև ստացվի համասեռ զանգված: Խմորը նորից դնում ենք կրակին ու խառնում: Հենց որ խմորը սկսում է կպչել կաթսայի պատերին` վերցնում ենք:
Ձվերը պատառաքաղով թեթևակի հարում ենք, աստիճանաբար ավելացնում դեռ տաք խմորին և արագ-արագ խառնում, որպեսզի չմակարդվի: Պետք է ստացվի հարթ, փայլուն խմոր:
Եթե չունենք խոհարարական ներարկիչ, խմորը լցնում ենք պոլիէթիլենային տոպրակի մեջ և ծայրը կտրում։
Յուղաթղթի վրա հունական ընկույզի չափով խմոր ենք լցնում (մոտ 8-10 հատ դուրս կգա): Խմորը շրջանների տեսքով ճզմում ենք տապակի մեջ և թխում 25-30 րոպե: Թողնում ենք հովանա, ինչից հետո խմորի վերևի մասը կտրում ենք: - Պատրաստում ենք բեզեն: Սպիտակուցները բարձր ուժեղության վրա լավ հարում ենք և աստիճանաբար շաքարավազ և վանիլին ավելացնում (որքան մանր լինի շաքարավազն այնքան լավ)։ Հարում ենք այնքան մինչև լավ պնդանա։ Անհրաժեշտության դեպքում սննդի համար նախատեսված ներկանյութ ենք ավելացնում և հարիչով հարում։ Ստացված զանգվածը լցնում ենք խոհարարական պարկի մեջ և ձևավոր գլխիկի միջոցով յուղաթղթով տապակի մեջ լցնում։ Տապակը 30 րոպեով տեղափոխում ենք 100-110 աստիճան տաքացրած ջեռոցի մեջ:
- Էկլերի մեջ կրեմ ենք լցնում:
- Վերևի մասը ծածկում ենք:
- Վրան շաքարի փոշի ենք ցանում: Պատրաստ է:
- Շատ գեղեցիկ է ու համեղ:
- Կարելի է նաև վերևի մասը չծածկել ու կրեմի վրա գունավոր հրուշակեղենային քերուկ ցանել. շատ գեղեցիկ մանկական էկլերներ կստացվեն:
Արդյունքում ստացանք անչափ համեղ էկլերներ բեզեով
Նյութի աղբյուր՝ http://www.cooks.am/%D5%A7%D5%AF%D5%AC%D5%A5%D6%80%D5%B6%D5%A5%D6%80-%D5%A2%D5%A5%D5%A6%D5%A5%D5%B8%D5%BE/
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել