Նռները ոչ միայն չափազանց համեղ, այլ նաև օգտակար մրգեր են: Դրանք կարողանում են մի շարք հիվանդություններ բուժել, բարելավում էն առողջությունը, բարձրացնում են տրամադրությունը:

Ձեզ ենք ներկայացնում մի քանի պատճառներ այն մասին, թե ինչու է հարկավոր հաճախ նուռ օգտագործել:

 

1. Շատ վիտամիններ է պարունակում

Նռան հատիկներով լի մեկ բաժակը պարունակում է մեր օրվա ընդունած վիտամին C-ի 30%-ը, վիտամին K-ի 36%-ը, B9 վիտամինի 16%-ը և կալիումի 12%-ը:

 

2. Իջեցնում է արյան ճնշումը

Նռան հյութի պարբերաբար օգտագործումը կարող է նվազեցնել զարկերակային ճնշումը 2 շաբաթվա ընթացքում:

 

3. Օգնում է պայքարել արթրիտի և հոդացավերի դեմ

Նուռը կանխում է այնպիսի ֆերմենտների ձևավորումը, որոնք վնաս են հասցնում հոդերին:

 

4. Նվազեցնում է սրտային հիվանդությունների ռիսկը

Նուռը նվազեցնում է խոլեստերինի քանակը և կարգավորում է արյան շրջանառությունը:

 

5. Լավացնում է հիշողությունը

Նուռը բուժիչ հատկություններ ունի Ալցհեյմերի հիվանդության դեմ:

6. Բարձրացնում է հեմոգլոբինի մակարդակը

Սակավարյունության (անեմիա)դեմ պայքարելու հրաշալի միջոց է : Արյան պակաս ունեցող մարդիկ շատ պետք է խմեն նռան հյութ:

 

7. Բնական ինսուլին է

Նուռը այն հատուկենտ քաղցր ուտելիքներից է, որ օգտակար է դիաբետիկների համար:

 

8. Նվազեցնում է ուռուցքի առաջացման ռիսկը

Հետազոտությունը ցույց է տվել, որ նուռը կարողանում է կանխել շագանակագեղձի և կրծքի քաղցկեղների առաջացումը:

 

9. Կանխում է սնկային և բակտերիական վարակները

Միրգը «համառորեն» պայքարում է վտանգավոր միկրոօրգանիզմների դեմ:

 

10. Բարձրացում է աշխատունակությունը և շարժողականությունը

Մարզիկները, որոնք նուռ են ուտում մարզվելուց առաջ, ավելի լավ արդյունքներ են գրանցում:

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել