Խոհանոցային 15 հնարք, որոնք կդյուրացնեն ձեր կյանքը
 
Անկասկած դուք բազմաթիվ անգամ առիթ եք ունեցել զարմանալու ձեր մայրերի կամ տատիկների կենցաղային հնարամտություններից, որոնք տեղի են ունեցել խոհանոցում: Չէ՞ որ հենց նրանք են մեզ պատմել, որ հում ձուն եփածից կարելի է տարբերել ընդամենը դրանք պտտելով սեղանի վրա: Սննդամթերքի կամ հյութերի հետ վարվելու խորամանկությունները ձեռք են բերվում փորձի հետ, և այսօր ցանկանում ենք ձեզ ներկայացնել մի քանի հնարքներ, որոնք գործնականում շատ օգտակար կարող են լինել:
 
Ինչպե՞ս անել, որ երեկվա կեքսն այսօր ևս փափուկ լինի, և բանանը չսևանա: Մթերքի պատրաստման և պահպանման այս և այլ նրբություններ, որոնք կխնայեն ձեր ժամանակն ու միջոցները` մեր ընտրանու մեջ:
 
1. Ձվի թարմության որոշումը
 
Եթե դուք վստահ չեք, որ ձեր սառնարանում եղած ձվերը թարմ են, պարզապես դրանք իջեցրեք ջրի մեջ: Թարմ ձուն սուզվում է, հինը` լողում ջրի վրա:
Похожее изображение
 
2. Երկարացրեք բանջարեղենի թարմությունը
 
Սառնարանի` մթերքի համար նախատեսված արկղի հատակին փռեք թղթե սրբիչ: Այն ներծծում է ավելորդ խոնավությունը և այդպիսով կանխում բանջարեղենի վաղ փտումը:
 
3. Մի կիսեք կիտրոնը
 
Եթե ձեզ կիտրոնի ընդամենը մի քանի կաթիլ հյութ է հարկավոր, այն կիսելու կարիք չկա, այդպես արագ է չորանում: Դրա փոխարեն կիտրոնը ծակեք սրածայր դանակով, և դուք կստանաք անհրաժեշտ հեղուկը` անհրաժեշտ քանակով:
 
4. Պահպանեք կանաչեղենի թարմությունը
 
Որպեսզի կանաչեղենը թարմ պահպանեք շուրջ մեկ ամիս, դրանց խրձերը դրեք պոլիեթիլենային տոպրակների մեջ և պահեք սառնարանի սառեցնող բաժանմունքում: Երբ դրանց կարքը կզգացվի, սառեցրած կանաչին շատ շուտ հալչում է:
Картинки по запросу limon
5. Վերացրեք միջատներին
 
Դափնու տերևը, որը դրված է ալյուրով, մակարոնով կամ բրնձով պահարանի մեջ, երաշխիք է, որ այնտեղ միջատներ չեն հայտնվի:
 
6. Ազատեք սունկը խոնավ ծածկույթից
 
Սունկը հեշտորեն կարելի է ազատել խոնավ ծածկույթից, եթե այն սառնարան տեղադրելուց առաջ փաթաթեք թղթե սրբիչով:
 
7. Խուսափեք չոր խմորեղենից
 
Որպեսզի թարմացնեք երեկվա խմորեղենը, ցողեք այն ջրով, դրեք թղթե տոպրակի մեջ և դրեք ջեռոցի մեջ` պահելով 10 վայրկյան: Ջրից ստացված գոլորշին անմիջապես կվերականգնի թխվածքի փափկությունը:
 
8. Կանխեք պանրի չորացումը
 
Պանրի չորացումը կանխելու համար կարելի է կտրված մասին կարագ կամ մարգարին քսել, ինչը կպահպանի ներսի խոնավությունը: Այս մեթոդն առավել արդյունավետ է հաստ կեղևով պինդ պանիրների համար:
Картинки по запросу zelen
 
9. Բանջարեղենը թարմ պահեք
 
Երբ բողկը, նեխուրը կամ գազարը դադարում են խրթխրթան լինելուց, իջեցրեք դրանք սառույցով ջրի մեջ, որտեղ կա մի կտոր պանիր կամ կարտոֆիլ և տեսեք, թե ինչպես է բանջարեղենը թարմանում անմիջապես ձեր աչքերի առջև:
 
10. Թույլ մի՛ տվեք, որ թխվածքաբլիթը չորանա
 
Թխվածքաբլիթը և փափուկ խմորից մթերքը պահպանեք տարբեր տարրաների մեջ, քանի որ հակառակ դեպքում վերջիններիս խոնավությունն առաջինին կդարձնի ոչ խրթխրթան:
 
11. Թույլ մի՛ տվեք, որ բանանը սևանա
 
Բանանը հանգույցից մի՛ անջատեք այնքան ժամանակ, քանի դեռ չեք որշել այն ուտել. առանձին-առանձին դրանք ավելի արագ են փչանում:
 
12. Աղը պահեք քարացումից
 
Աղի ամանի մեջ մի փոքր բրնձի առկայությունը կկանխի աղի քարացումը: Բրինձը կուտակում է կոնդենսատները, որոնց առկայությամբ են առաջանում գնդերը:
 
13. Մաքրեք մեղրը
 
Իրականում մեղրը միակ մթերքն է, որը երբևէ չի փչանում, այդ իսկ պատճառով չի կարելի թույլ տալ, որ այն շաքարակալի կամ մգանա: Տաքացրեք մեղրը ջեռոցի մեջ միջին ջերմաստիճանում պահելով 30 վայրկյան, և այն դարձյալ մաքուր տեսք կստանա:
 
14. Պահպանեք խանավությունը մակարոնի մեջ
 
Որպեսզի եփած մակարոնները չվերածվեն մեկ միասնական գնդի, լցրեք այն հերմետիկ տոպրակի մեջ և դրեք սառնարանի մեջ: Երբ պատրաստվեք տաքացնել, պարզապես մի քանի վայրկյանով լցրեք այն եռման ջրի մեջ:
 
15. Փրկեք աղի ապուրը
 
Չկա ավելի հիասթափեցնող բան, քան աղի ստացված ապուրը, որի պատրաստման վրա ժամեր են ծախսվել: Փորձեք ավելացնել պանրի, կարտոֆիլի կամ խնձորի կտորներ, որպեսզի դրանք կուլ տան ավելորդ աղը, թողեք, որ 10 րոպե եփի մեղմ կրակի վրա, իսկ այնուհետև հանեք: Եթե ապուրն, այնուամենայնիվ, աղի կմնա, դրա մեջ ավելացրել լիքը գդալ շաքարավազ: Եթե շաքարն էլ չօգնի, կարելի է լցնել մի փոքր խնձորի քացախ: Վերջինը, որ կարելի է փորձել, երբ վերը նշվածներից ոչ մի միջոցն էլ չի օգնել, ապուրի մեջ ջուր կամ արգանակ լցնելն է:
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել