- Մատուցվում է:Անմիջապես
- Նախն. ժամանակ:30 րոպե
- Պատրաստման ժամանակ:2 րոպե
Բաղադրիչներ
- վարունգ - 350 գր
- յոգուրտ դասական - 500 գր
- սամիթ - 3 ճ/գդ
- ընկույզ - 30 գր
- սխտոր - 2 պճեղ
- ջուր - 400 գր
- աղ - ըստ ճաշակի
- ձիթայուղ - 2 ճ/գդ
- պապրիկա - ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակ
- Վարունգները քերիչով քերում ենք, վրան մի քանի պտղունց աղ ցանում: Դնում ենք մի կողմ, որ ջուրը դուրս գա: Ընկույզը բլենդերով մանրացնում ենք, դարձնում խոշոր փշրանք: Վերցնում ենք թարմ կամ սառեցրած սամիթ: Մանրացնում ենք մի քանի ճյուղ և ստանում երկու ճաշի գդալ կտրատած սամիթ:
Սխտորը մաքրում ենք, մանր կտրատում կամ ճզմում: Բոլոր բաղադրիչները լցնում ենք կաթսայի մեջ: - Պատրաստ է:
Սառը ապուր կարող ենք պատրաստել նաև կեֆիրով կամ անյուղ թթվասերի ու ջրի խառնուրդով, սակայն այդ դեպքում անհրաժեշտ է մի քիչ կիտրոնահյութ ավելացնել
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել