- Մատուցվում է:Անմիջապես
- Նախն. ժամանակ:35 րոպե
- Պատրաստման ժամանակ:40 րոպե
Բաղադրիչներ
- հավի կրծքամիս - 1 հատ
- բրինձ - 1,5 բաժան
- ջուր - 3 բաժակ
- բուսայուղ - տապակելու համար
- լոլիկ - 1 հատ
- սոխ - 1 գլուխ
- սխտոր - 2 պճեղ
- չորահաց - 2 ճ/գդ
- պապրիկա - 2 թ/գդ
- մշկընկույզ (мускатный орех) - 0,5 թ/գդ
- տաքդեղ - 3 հատ
- աղ - ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակ
- Ջեռոցը տաքացնում ենք 180-200 աստիճան: Հավի կրծքամիսը լվանում ու կտրատում ենք (ցանկության դեպքում հեռացնում ենք նաև ոսկրերն ու կաշին): Չորահացի փշրանքները, աղը, պապրիկան ու մշկընկույզը խառնում ենք: Կրծքամսի կտորները լավ թավալում ենք չորահացի խառնուրդի մեջ և տաքացրած թավայի մեջ բուսայուղով երկու կողմից տապակում մինչև ոսկեգույն կեղև ձևավորվելը:
- Բրինձը լցնում ենք թխվածքի կաղապարի մեջ, ավելացնում ենք ջուրը, աղը՝ ըստ ճաշակի: Բրնձի վրա դնում ենք կրծքամսի կտորները, խոշոր կտրատած լոլիկն ու սոխն ու սխտորի պճեղները, ավելացնում տաքդեղը:
- 20-25 րոպե եփում ենք ջեռոցում: Հենց որ բրինձը կլանում է ողջ ջուրը, ուրեմն՝ պատրաստ է:
- Ջեռոցից հանում ենք, կափարիչով ծածկում ու թողնում 5 րոպե:
- Պատրաստ է:
Այսպիսի համեղ ու ախորժելի հավի կրծքամիս պատրաստելով՝ Դուք ևս մեկ անգամ կարժանանաք ընտանիքի անդամների հիացմունքին ու գովեստին
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել