- Մատուցվում է:Անմիջապես
- Նախն. ժամանակ:35 րոպե
- Պատրաստման ժամանակ:35 րոպե
Բաղադրիչներ
- ձուկ - 2 հատ (սկումբրիա)
- սոյայի սոուս - 1,5 ճ/գդ
- մանդարին - 2 ճ/գդ (հյութ)
- ձիթայուղ - ըստ ճաշակի
- աղ ծովի - 1,5 ճ/գդ
- նարինջ - 1,5 ճ/գդ (կեղևի քերուկ)
- շաքարավազ - 1,5 ճ/գդ
- սամիթ - 1,5 ճ/գդ
- սխտոր - 1,5 ճ/գդ
- անանուխ - 1,5 ճ/գդ
- պղպեղ սև - 1,5 ճ/գդ
Պատրաստման եղանակ
- Սկումբրիայի փորոտիքը մաքրում ենք, գլուխը կտրում: Բաժին-բաժին կտրատում ենք: Բոլոր կողմերից համեմունքներ ենք քսում վրան, թեթևակի տրորում ու 10-12 ժամ թողնում սառնարանում: Սառնարանից հանելուց հետո վրայից թափ ենք տալիս համեմունքների խոշոր փշուրները և թղթե անձեռոցիկով սրբում:
- Սոյայի սոուսը խառնում ենք մանդարինի հյութի հետ:
- Եփելը շատ հարմար է այսպիսի գրիլ-տապակի վրա: Տապակը ձիթայուղում ենք, վրան շարում ձկան կտորներն ու տոգորում մանդարինային խառնուրդով:
- Կտորները լավ ու արագ են եփվում: Ընթացքում մեկ անգամ շրջում ենք ու մի քանի անգամ վրան լցնում մանդարինային խառնուրդը: Ժամանակ առ ժամանակ կրակին ածուխ ու տաշեղ ենք ավելացնում և հովհարով թափահարում:
- Ահա և վերջ:
Խորոված սկումբրիա մատուցելիս մանդարինները նույնպես կարելի է խորովել ու դնել սեղանին: Այս խորովածը ձկնասերների օրը կվերածի տոնի
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել