Բաղադրիչներ
- միս տավարի (աղացած) - 1,2 կգ ( կամ խոզի)
- սոխ - 1 գլուխ
- սխտոր - 3 պճեղ
- միս խոզի - 300 գր
- լոլիկ - 4-5 հատ
- պաքսիմատ - 3 ճ/գդ
- կանաչի - ըստ ճաշակի
- աղ - ըստ ճաշակի
- պղպեղ սև - ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակ
- Խոզի միսը խորանարդաձև խոշոր կտրատում ենք:
- Աղացած մսի հետ լցնում ենք կաթսայի մեջ, ավելացնում կտրատած կանաչին ու սոխը, սխտորը, պաքսիմատն ու մանր կտրատած լոլիկները:
- Աղ ու պղպեղ ենք ավելացնում և խառնում:
Խճողակին գլանի տեսք ենք տալիս, փաթաթում նրբաթիթեղի կրկնակի շերտով և ծայրերը պտտելով ամրացնում: - Դնում ենք ձևամանի մեջ, 35-40 րոպե եփում նախապես 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում: Վերջին 5 րոպեում ջեռոցի ջերմաստիճանն առավելագույնս ուժեղացնում ենք, նրբաթիթեղը հանում ու թողնում, որ ռուլետը վարդագույն դառնա:
10 րոպե թողնում ենք, կտրատում ու մատուցում:
Եթե անսպասելի հյուրեր ունեք, կարող եք այսպիսի մսով ռուլետ պատրաստել. և՛ համեղ է, և՛ արագ:
Ի դեպ, այս ռուլետը նախատեսված է 6-10 հոգու համար
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել