Որպեսզի նոր աշխարհ տեսնեք, պարտադիր չէ հազարավոր կիլոմետրեր ճանապարհորդել: Բավական է միայն ձեր շուրջը նայեք: Սովորական թվացող իրերը պարզվում է հետաքրքիր «ներաշխարհ» ունեն:

 

Օրինակ՝ այս մեկը: Երբևէ կկռահեիք, որ սա սովորական սուրճ չբոված հատիկ է՝ 3300 անգամ մեծացված: Վստահ ենք՝ ոչ: Իսկ ի՞նչ է սուրճը. բանջարեղե՞ն, պտո՞ւղ, թե՞ հատապտուղ: Հաճախ այն հատապտուղ են անվանում, բայց, քանի որ դրա՝ երբեմն մի քանի տասնյակ մետրի հասնող ծառն ամենևին էլ թուփ չէ, ապա ինքնըստինքյան հատապտուղը վերածվում է պտուղի (հյութալի և քաղցրահամ): Իսկ սուրճի հատիկը, որը մենք սովոր են տեսնել, արդեն բովված կորիզն է, որն իր մեջ մի շարք օգտակար միկրոէլեմենտներ է պարունակում:

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել