Բաղադրիչներ
- հավի փափկամիս - 800 գր
- սունկ շամպինիոն - 400 գր
- աղ - 3,5 թ/գդ
- բրինձ - 2 բաժակ
- զիրա - 1/4 թ/գդ
- քրքում - 1/4 թ/գդ
- պղպեղ չիլի - 1/4 թ/գդ
- սոխ - 3 գլուխ
- գազար - 2 հատ
- կարագ - 70գր + 2 ճ/գդ
- քունջութ - 1,5 թ/գդ
- պիստակ - 1 բուռ
- ձու - 2 հատ
- ջուր - 1/3 բաժակ
- ալյուր - 2,5 բաժակ
- բուսայուղ - 2 ճ/գդ
Պատրաստման եղանակ
- Ջրի մեջ 2 թ/գդ աղ ենք ավելացրած և բրինձը եփում մինչև կիսաեփ դառնալը: Ավելացնում ենք 70 գր հալեցրած կարագը, համեմունքներն ու խառնում: Գազարն ու սոխը ոչ շատ մանր կտրատում ենք, բուսաուղով տապակում մինչ ոսկեգունելը:
Հավի փափկամիսն աղաջրում խաշում ենք, խոշոր կտրատում և տապակում: Սունկը լվանում ենք, խոշոր կտրատում և աղաջրում եփում՝ եռալու պահից սկսած 3-5 րոպե: Այնուհետև քամում ենք և տապակում կտրատած սոխի հետ, մինչ ոսկեգունելը:
Պատրաստում ենք խմորը: Ձուն 1.5թ/գդ աղի հետ հարում ենք, ավելացնում ենք բուսայուղը, 2 ճ/գդ հալեցրած կարագն ու տաք ջուրը: Այնուհետև քիչ-քիչ ավելացնում ենք 2,5 բաժակ մաղած ալյուրը:
Առաձգական խմոր ենք հունցում: Թխվածքի ձևամանը յուղում ենք, մեջը քունջութ և պիստակ ցանում: Խմորը բացում ենք 3-4 մմ հաստությամբ, փռում ձևամանի մեջ: - Խմորի վրա լցնում ենք բրնձի մի մասը, վրայից՝ հավի փափկամիսը:
- Լցնում ենք բրնձի ևս մեկ շերտ, հետո տապակած բանջարեղենն ու նորից մի շերտ բրինձ: Այս ամենից հետո ավելացնում ենք սունկը:
- Սունկի վրա տարածում ենք մնացած բրինձը:
- Խմորի եզրերը վրա ենք բերում և 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 40 րոպե թխում ենք:
- Թխելուց հետո շրջում ենք սկուտեղի վրա և տաք-տաք մատուցում:
Եթե ցանկանում եք հյուրերին հաճելիորեն զարմացնել, ապա առանց երկմտելու պատրաստե՛ք պիրոգ հավի մսով , բրնձով ու սնկով:
Նյութի աղբյուր՝ http://www.cooks.am/%D5%BA%D5%AB%D6%80%D5%B8%D5%A3-%D5%B0%D5%A1%D5%BE%D5%AB-%D5%B4%D5%BD%D5%B8%D5%BE-%D5%A2%D6%80%D5%B6%D5%B1%D5%B8%D5%BE/
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել