Ամերիկացի հետազոտողները պարզել են, որ սուրճը նիհարելու հիանալի միջոց է, քանի որ կոֆեինը «ախորժակ է փակում»:

Բացի այդ, կոֆեինը մարդուն ավելի աշխույժ է դարձնում, ինչպես նաև նվազեցնում է մկանային լարվածությունը: Սուրճը նաև արյան մեջ նվազեցնում է շաքարի մակարդակը, ուստի նաև 2-րդ կարգի շաքարախտով հիվանդանալու հավանականությունը:

Բացի այդ, սուրճ օգտագործողների մոտ 25 տոկոսով ավելի քիչ է Պարկինսոնի և Ալցգեյմերի հիվանդությունների առաջացման հավանականությունը:

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել