Շոկոլադե “Թռչնի Կաթ”
- Մատուցվում է:15 րոպե անց
- Նախն. ժամանակ:30 րոպե
- Պատրաստման ժամանակ:20 րոպե
Բաղադրիչներ
- Խմորի համար՝
- ձու - 2 հատ
- շաքարավազ - 90 գր
- ալյուր - 75 գր
- Սուֆլեի համար՝
- ագար-ագար - 8 գր
- ջուր - 40 մլ
- շաքարավազ - 300 գր
- կարագ - 200 գր (սենյակային ջերմաստիճանի)
- խտացրած կաթ - 100 գր
- շոկոլադ սև - 70 գր (հալեցրած)
- կակաո - 2 ճ/գդ
- ձու - 2 հատ (սպիտակուց)
- Վրան ձևավորելու համար
- շոկոլադ սպիտակ - 100 գր
- շոկոլադ կաթնային - 100 գր (հալեցրած)
Պատրաստման եղանակ
- Ագար-ագարը ջրի մեջ թրջում ենք և մի կողմ դնում։
Պատրաստում ենք բիսկվիթը։ Դեղնուցները սպիտակուցներից առանձնացնում ենք։ Սպիտակուցները շաքարավազի կեսի հետ խառնում ենք մինչև թեթևակի փրփուր ստանանք։ - Դեղնուցները առանձին տարայի մեջ հարում ենք շաքարավազի մյուս մասի հետ` մինչև սպիտակ փքուն զանգված ստանանք։
- Դեղնուցներն ու սպիտակուցները զգուշորեն խառնում ենք։ Ավելացնում ենք մաղած ալյուրը և թեթև օդեղեն խմոր ենք պատրաստում։
- Տեղափոխում ենք ձևամանի մեջ և տեղափոխում մինչև 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցի մեջ։ Մոտ 20 րոպե թխում ենք` մինչև լուցկու հատիկը չոր դուրս գա խմորեղենի միջից։ Ձևամանից հանում ենք և 2 շերտի բաժանում։ Եզրերը զգուշորեն հավասարեցնում ենք` շերտերի տրամագիծը ձևամանի տրամագծից փոքր է ստացվելու։
- Պատրաստում ենք սուֆլեն։ Սենյակային ջերմաստիճանի կարագը խտացրած կաթի հետ հարում ենք մինչև կրեմանման միասեռ զանգված ստանանք։
- Ավելացնում ենք հալեցրած շոկոլադն ու կակաոն և նորից հարում մինչև համասեռ զանգված ստանանք։
- Ագար-ագարով կաթսան դնում ենք միջին ուժեղության կրակի վրա։ Հասցնում ենք եռման աստիճանի (պետք է ագար-ագարը լուծվի) և 1 րոպե ևս եփում։ Ավելացնում ենք ամբողջ շաքարավազն ու խառնելով եփում` մինչև 110 աստիճան: Չափում ենք խոհանոցային ջերմաչափով:
- Կրակի վրայից վերցնում ենք և թողնում ենք մի քիչ սառչի։
Սպիտակուցները հարում ենք մինչև փրփրեն և հարելու ընթացքում բարակ շիթով ագար-ագարի օշարակն ենք ավելացնում։ Արդյունքում պինդ մերենգայի նման զանգված ենք ստանալու։ - Ավելացնում ենք շոկոլադային կարագով կրեմը և դանդաղ արագության վրա հարում ենք` մինչև միասեռ զանգված ստանանք։ Հանվող ձևամանի տակը յուղաթուղթ ենք դնում և վրան դնում առաջին շերտը` վրայից սուֆլեն լցնում։
- Ծածկում ենք երկրորդ շերտով և սեղմում ենք։
- Դնում ենք սառնարանը, որ սուֆլեն սառչի` մոտ 1 ժամով։
Սպիտակ շոկոլադը գոլորշու վրա հալեցնում ենք։ Այնուհետև պատում ենք տորթը սպիտակ շոկոլադով և հալեցրած կաթնային շոկոլադով սարդոստայն ենք նկարում վրան։ 10-15 րոպեով սառնարանի մեջ ենք դնում, որ շոկոլադը սառչի։ Սառնարանից հանում ենք, տեղափոխում ամանի մեջ և մատուցում։
Նյութի աղբյուր՝ http://www.cooks.am/%D5%B7%D5%B8%D5%AF%D5%B8%D5%AC%D5%A1%D5%A4%D5%A5-%D5%A9%D5%BC%D5%B9%D5%B6%D5%AB-%D5%AF%D5%A1%D5%A9/
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել