Գիտնականները նոր ապացույցներ են ներկայացնում, որ ժամանակակից մարդկանց՝ մեծ տարիքում լուրջ հիվանդությունների աճը կապված է սննդի հետ: Բժիշկները համարում են, որ որոշ սննդամթերքներ թուլացնում են իմունային համակարգը:
Մասնագետների կարծիքով՝ շատ կալորիա և ճարպ պարունակող սնունդը ոչ միայն նպաստում է գիրանալուն, այլև թուլացնում են դիմադրողականությունը:
«Ճարպոտ սնունդը վատ է ազդում առողջության վրա: Հետազոտությունը ցույց է տալիս, որ ինֆեկցիայի դեմ պայքարի ունակության վրա ազդում է սննդի մեջ ճարպերի առկայությունը»,- ասում են գիտնականները:
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել