Քչերը գիտեն, որ ընկուզեղենը իր մեջ պարունակում է ֆերմենտի ինգիբիտորներ, որոնք դանդաղեցնում են նյութափոխանակության գործընթացը: Այդ ինգիբիտորները թույլ չեն տաիս, որ ընկույզը հասունանա, մինչև որ այն չհայտնվի խոնավ միջավայրում: Հենց այդ պատճառով էլ ընկուզեղենը ուտելուց առաջ պետք է 15-20 րոպե սառը ջրի մեջ դնել: Այդ ընթացքում տեղի է ունենում ընկույզի ակտիվացման գործընթացը և ուտելուց հետո էլ երկար ժամանակ չի պահանջվի այն մարսելու համար:
Ընկուզեղենը ատ օգտակար է մարդու օրգանիզմի համար: Այն խթանում է ուղեղի և սրտի աշխատանքը, օրգանիզմից դուրս է բերում ավելորդ շլակները: Սակայն ուտելուց պետք է անպայման պահել չափը, որովհետև օգուտը կարող է վնասի վերածվել:
Ինչպես ճիշտ թրջել
- հունական ընկույզ — 8 ժամ
- նուշ — 12 ժամ
- մակադամիա ընկույզ —4 ժամ
- մայրի (Кедровые орехи) — 8 ժամ
- պնդուկ — 8 ժամ
- գետնանուշ — 1–2 ժամ
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել