Բաղադրիչներ
- կարտոֆիլ - 800գր
- գինի սպիտակ - 50մլ (ըստ ցանկության)
- մանանեխ - 1թ/գդ (հատիկներ)
- ձիթայուղ - 100մլ
- քացախ գինու - 2ճ/գդ
- սոխ - 1/2
- մաղադանոս - 100գր
- աղ - 1/4թ/դգ
Պատրաստման եղանակ
- Մաքրում ենք կարտոֆիլը, խաշում և կտրատում կիսալուսնաձև: Վրան լցնում ենք սպիտակ գինին և թողնում մի փոքր հանգստանա:
- Առանձին ամանի մեջ խառնում ենք քացախը, մանանեխի հատիկները և աղը:
- Ձեռքի հարիչով անընդհատ խառնելով լցնում ենք ձիթայուղը: Արդյունքում պետք է ստանանք մածուծիկ սոուս:
- Ապա կարտոֆիլին ավելացնում ենք սոուսը, կտրատված սոխն ու մաղադանոսը և խառնում:
- Թողնում ենք, որ աղցանը հանգստանա 10 րոպե և կարելի է մատուցել:
Այս հրաշալի կարտոֆիլով աղցանը կարելի է մատուցել և որպես աղցան, և որպես խավարտ հիմնական ուտեստի հետ:
Նյութի աղբյուր՝ https://www.facebook.com/armenianchef?fref=ts
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել