diFact.am-ը գրում է.

Ճարպային կուտակումները գոտկատեղի հատվածում ոչ միայն գեղեցիկ չեն, այլ նաև ավելի վտանգավոր են, քան ճարպային կուտակումները մարմնի ցանկացած այլ մասում: 
Գիտնականները պարզել են, որ ընկույզների օգտագործումը կապված է սերոտոնինի՝ «ուրախության» կամ «երջանկության» հորմոնի մակարդակի հետ, ինչի շնորհիվ մարդն ախորժակի սրման ազդակներ չի ունենում: 
Բժիշկների խոսքով՝ ճարպի մակարդակի նվազմանը նպաստում է ցանկացած ընկույզների օգտագործումը:

«Ընկուզեղենի տարբեր տեսակները նպաստում են երջանկության զգացման ինտենսիվացման ու կասեցնում են ախորժակը: Ավելորդ սննդի բացակայությունը աստիճանաբար հասցնում է նրան, որ օրգանիզմը ինքնուրույն է ազատվում ճարպից՝ ներառյալ գոտկատեղի ճարպից», – այպիսին է գիտնականների եզրահանգումը:

Գիտնականների հաշվարկները ցույց են տալիս, որ օրական ընդամենը 28 գրամ ընկուզեղենը բավական է՝ սթրեսի դեմ շատակերության չպայքարելու համար:

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել