3882_defaultMediamonitor.am-ը գրում է.

Օրական կես բուռ ընկույզը կարող է պաշտպանել քաղցկեղի կամ սրտի հիվանդությունների հետ կապված վաղաժամ մահվան վտանգից, վկայում են International Journal of Epidemiology-ում հրապարակված նոր հետազոտության տվյալները:

Ինչպես ցույց են տվել արդյունքները, այն մարդկանց մոտ, ովքեր օրական ուտում են 10 գրամ ընկույզ, նկատվել է մի շարք հիմնական հիվանդությունների պատճառով մահվան վտանգի նվազում: Հետաքրքիր է, որ գետնընկույզի յուղը նման ազդեցություն չի ունեցել: Ըստ երևույթին, այն պատճառով, որ այն պարունակում է աղ և տրանսճարպեր, որոնք ընդունակ են չեզոքացնել գետնընկույզի պաշտպանական ազդեցությունները:

Իրենց հերթին, գետնընկույզը և ընկույզը հարուստ են վիտամիններով, մանրաթելով, հակաօքսիդանտներով, մոնոչհագեցած և պոլիչհագեցած ճարպային թթուներով, որոնք, ըստ երևույթին, նպաստել են մահացության ցուցանիշների նվազմանը:

Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել