Բաղադրություն
1 ճ.գ. շաքարավազ
2 հ. ձու
50 գ կարագ
150 գ ալյուր
աղ, բուսայուղ՝ տապակելու համար
շաքարի փոշի
Պատրաստման եղանակ
1.Կարագը, աղը և շաքարավազը խառնել 140 գ ջրի մեջ և եռացնել:
2.Վերցնել կրակի վրայից, քիչ-քիչ լցնել մաղած ալյուրը, խառնել, խմոր պատրաստել: Հատ-հատ ավելացնել ձվերը, խառնել:
3.Պատրաստի խմորը լցնել խմորեղենի ձևավորման համար նախատեսված ներարկիչի մեջ:
4.Բուսայուղը տաքացնել 190 աստիճան, ներարկիչի միջոցով խմորը ձողիկների կամ կիսալուսինների նման լցնել բուսայուղի մեջ և տապակել՝մինչև կարմրեն:
5.Պատրաստի չուրրոսները շարել անձեռոցիկի վրա, որպեսզի յուղը քամվի, վրան շաքարի փոշի ցանել և մատուցել տաք-տաք:
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել