23:39 , 24 հոկտեմբեր, 2013
Ladynews.am-ը գրում է.
Նարնջի հյութի սիրահարների մոտ քաղցկեղով հիվանդանալու հավանականությունը նվազում է: Այս մասին հայտնում է բրիտանական Nutrition and Cancer ամսագիրը:
Նարնջի հյութը պարունակում է մեծ քանակությամբ անտիօքսիդներ և ֆալվոնոիդ: Բացի այդ այս ըմպելիքն օժտված է նաև անտիմիկրոբային և հակավիրուսային հատկություններով:
Ավելի վաղ ապացուցված է եղել, որ նարնջի հյութը օգնում է կրծքի, լյարդի, հաստ աղիքի քիմիոթերապիայի ժամանակ: Ի դեպ չմոռանաք նարնջագույն ըմպելիքի պարունակությունը կախված է այն պայմաններից, որտեղ աճեցվում է ու պահվում:
Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ