14:46 , 16 օգոստոս, 20131in.am-ը գրում է.
Պատճառը, որի հետևանքով խնձորները կորցնում են իրենց համային հատկնիշներն ու ավելի քաղցր են դառնում, գլոբալ տաքացումն է, գրում է The Daily Mail-ը:
Տվյալները, որ հավաքվել են 1970-2010 թթ.՝ Ճապոնիայի երկու այգիներից, ապացուցում են, որ կլիմայի փոփոխությունն ազդում է խնձորի համի ու արտաքին տեսքի վրա, հայտարարել է հետազոտական խումբը:
Անալիզը ցույց է տվել թթվայնության ու հյութալիության նվազում, սակայն՝ շաքարի բաղադրության աճ:
Նախորդ հետազոտությունը ցույց էր տվել, որ գյոբալ տաքացման հետևանքով խնձորները սկսել են վաղ ծաղկել: Բացի այդ, բերքի վրա ազդում է տեղումների քանակն ու օդի ջերմաստիճանը:
