Ինչ էին հայերը մատուցում Վարդավառին. սիրված տոնի 5 ավանդական ճաշատեսակի բաղադրատոմս


14:32 , 19 հուլիս, 2020

Armeniasputnik.am-ը գրում է․

Հայկական ամենահայտնի և ուրախ տոներից մեկը` Վարդավառը (Քրիստոսի  պայծառակերպության տոն), այս տարի կորոնավիրուսի համավարակի պատճառով կանցնի համեստ։ Ամենայն հավանականությամբ, ավանդական ջրոցին էլ այդպես մասսայական չի լինի։ Սակայն հարազատների շրջապատում` տանը, փոքր խնջույքը չի խանգարի։

Հնում այս օրը հայկական ընտանիքներում տոնական սեղան էր բացվում ու մատուցվում հենց այս օրվա համար նախատեսված ճաշատեսակները։

«Հայ խոհարարական ավանդույթների զարգացման և պահպանման» ՀԿ անդամ, խոհարար Աննա Մաթևոսյանը Sputnik Արմենիայի հետ զրույցում ասում է, որ Վարդավառը Հայաստանի տարբեր շրջաններում տարբեր կերպ էին տոնում։


Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ։